Update vanwege meerdere evenementen.

Tigra Ronde van Oranjewoud samenloop met bijzonder zaalvoetbaltoernooi. 

Parkeren 

Vanwege het plaatsvinden van twee grote evenementen op 14 mei is de Abe Lenstra Boulevard voor een deel afgesloten. Er wordt meer drukte verwacht op de parkeerterreinen. Alle parkeerterreinen zijn wel bereikbaar. Op de parkeerterreinen kan er kosteloos geparkeerd worden. 

Deelnemers van De Tigra Ronde van Oranjewoud kunnen zich inschrijven bij de inline Skatebaan. en raden wij aan om via de Stadionweg de Abe Lenstra Boulevard op te rijden. Via deze weg zijn de parkeerterreinen P1, P5 en voormalig Aldi terrein (P) goed toegankelijk.  

Deelnemers van Het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi raden wij aan om via de Atalantastraat de Abe Lenstra Boulevard op te rijden. Via deze weg is P1 het best toegankelijk. Voor deelnemers die minder goed ter been zijn, raden wij aan parkeerterrein P3 te gebruiken. Deze is ook via de Atalantastraat te bereiken. 

Let wel op dat er op een klein gebied van het parkeerterrein (ter hoogte van het Abe Lenstra Stadion en de entree van Sportstad Heerenveen) een blauwe zone geldt. Binnen deze blauwe zone mag maximaal 2 uren geparkeerd worden en is een parkeerschijf verplicht. Deze zone wordt ter plekke aangegeven met blauwe belijning langs de betreffende parkeervakken.  

Locatie
Sportstad Heerenveen
Abe Lenstra Boulevard 23Q
8448 JA Heerenveen 

Tigra Ronde van Oranjewoud samenloop met Survival De Knipe 

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseert AV Heerenveen de Tigra Ronde van Oranjewoud.  Eveneens op deze zaterdag organiseert de Stichting Survival De Knipe de Survivalrun De Knipe. 

Vanwege het gezamenlijk gebruik maken van De Fuotpaden en de Brandeleane in onze routes hebben we extra maatregelen genomen. Onderstaand kaartje is een uitsnede van de route van de 10 EM (16 km) van de Tigra Ronde van Oranjewoud. Daarop is ingetekend waar de hindernissen van de survival staan (De Fuotpaden) en vanwege het gezamenlijk gebruik van De Brandeleane voor fietsers van de survival en de atleten van de hardloopwedstrijd.  

Er worden 5 extra verkeersregelaars ingezet op de route: 

2 op de kopse kanten van De Brandeleane (de rode blokjes) en 3 bij 4 hindernissen op De Fuotpaden (de zwarte blokjes). De 2 verkeersregelaars die aan beide zijde van De Brandeleane staan gaan vooral aangeven dat fietsers links/rechts moeten houden en lopers links/rechts moeten houden. De drie verkeersregelaars bij de hindernissen staan er vooral met een signaleringsfunctie richting het aanwezige publiek, meefietsende begeleiding van de survivalaars en de atleten van de hardloopwedstrijd, maar ook andere recreanten, dat wanneer het peloton aan hardlopers voorbij komen de verkeersregelaars kunnen waarschuwen dat ze er aan komen.  

Op deze manier kunnen we borgen dat beide evenementen veilig naast elkaar georganiseerd kunnen worden. We rekenen daarbij uiteraard ook op de medewerking van een ieder.